Doprava zdarma

Systémy zavírání zásuvek. Znáte rozdíly?

Systémy zavírání a otevírání zásuvek a šuplíků jsou klíčovými součástmi moderního nábytku, které ovlivňují jeho funkčnost, bezpečnost a uživatelský komfort. Systém zavírání a otevírání zásuvek nebo šuplíků usnadňuje a zjednodušuje ukládání a vyjímání věcí ze zásuvek. Existují různá dělení systémů.

Obecně platí, že je potřeba volit robustní a odolné materiály

Ty zajistí dlouhou životnost a spolehlivost. Poté je třeba se rozhodnout, zda potřebujete nějaké přidané funkce. Mezi ně může patřit například tlumené zavírání, bezúchytkové zavírání. Vybírat musíte také podle toho, co budete do zásuvky vkládat.

blog-foto

Některé typy zavíracích systémů jsou následující:

Klasický systém: Klasický systém využívá jednoduchý mechanismus, který uživateli umožňuje ruční zasouvání a vysouvání zásuvek nebo šuplíků. Tento systém může mít různé varianty, například kovové kolejnice, na kterých jsou zásuvky namontovány, nebo plastová vodítka.

Systém s tichým zavíráním: Systém Soft-Close je moderní řešení, které umožňuje tiché a plynulé zavírání zásuvek nebo šuplíků. Tento systém využívá tlumicí mechanismy, které pomalu zpomalují pohyb zásuvky nebo šuplíku těsně před jejich úplným zavřením, čímž minimalizují hluk a chrání obsah před náhlými nárazy. Tento systém má i noční stolek Loom

Systém Push-to-Open: Systém Push-to-Open umožňuje otevřít zásuvky nebo přihrádky pouhým stisknutím jejich čelního panelu. Tento systém využívá pružinový nebo magnetický mechanismus, který po stisknutí umožní vysunutí zásuvky nebo šuplíku.

Systém samočinného zavírání: Systém samozavírání je podobný systému Soft-Close, ale nevyžaduje ruční manipulaci pro zavření. Tento systém automaticky zavře zásuvky nebo přihrádky, když je lze snadno vytáhnout.

Systém Touch-to-Open (Dotykem otevřít): Systém Touch-to-Open je inovativní řešení, které umožňuje otevřít zásuvky nebo přihrádky pouhým dotykem jejich předního panelu. Tento systém využívá senzorovou technologii, která reaguje na jemný tlak a spustí otevírací mechanismus.

Tyto systémy se postarají o:

  • Bezpečnost - chrání naše prsty před skřípnutím.
  • Pohodlí - umožňují snadné otevírání a zavírání zásuvek.
  • Tichost - tiché a plynulé zavírání zásuvek.
  • Funkčnost - umožňují efektivní využití úložného prostoru.
  • Trvanlivost - tyto systémy jsou navrženy tak, aby vydržely dlouhé používání.